Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Ποια είναι η Μαμά;

Αυτό είναι ένα ερώτημα που οι περισσότεροι από μας δεν θα έχουν ποτέ σκεφτεί καθώς θεωρούμε τη μητέρα μας δεδομένη. Μιλώντας για τους ορισμούς της μητέρας, υπάρχει μεγάλος αριθμός ορισμών που εκφράζουν στενά σχετικές σκέψεις στην ερώτηση Τι είναι Μητέρα;


Βιολογικά μητέρα είναι ένα θηλυκό πρόσωπο, του οποίου το ωάριο ενώνεται με ένα σπερματοζωάριο, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός παιδιού. Μια μητέρα είναι η βιολογική και / ή κοινωνική θηλυκή γονέας ενός παιδιού. Στην περίπτωση ενός θηλαστικού, όπως ο άνθρωπος, η μητέρα κυοφορεί το παιδί της.  Η κύηση συμβαίνει στη μήτρα της μητέρας από τη σύλληψη μέχρι το έμβρυο να είναι αρκετά ανεπτυγμένο για να γεννηθεί. Μόλις το παιδί γεννηθεί, η μητέρα παράγει γάλα σε μια διαδικασία αποκαλούμενη γαλουχία για να ταΐσει το παιδί της.

Ποια είναι μητέρα: τεχνικοί ορισμοί
Στην ερώτηση «ποια είναι μητέρα" υπάρχουν πολλοί τεχνικοί ορισμοί. Ένας ορισμός λέει ότι η μητέρα είναι μια γυναίκα που έχει γεννήσει ένα παιδί. Ένας άλλος τεχνικός ορισμός λέει ότι μια μητέρα είναι η φυσική ή κοινωνική θηλυκή γονέας ενός παιδιού. Μητέρα είναι η γυναίκα από την οποία κάποιος γεννήθηκε.



Ποια είναι μητέρα: Υιοθεσία του παιδιού
Δεν είναι απαραίτητο ότι μια γυναίκα μπορεί να γίνει μητέρα μόνο αν έχει βιολογικά γεννήσει ένα παιδί. Μια γυναίκα που υιοθετεί και μεγαλώνει ένα παιδί είναι κάτι περισσότερο από μητέρα για το παιδί της. Στο ζωικό βασίλειο, επίσης, η μητέρα αναφέρεται ως η θηλυκή γονέας ενός ζώου.

Ποια είναι μητέρα: Ιερή σχέση
Η μητέρα είναι ένας όρος ή μια σχέση η οποία φέρει μεγάλο σεβασμό και είναι στενά συνδεδεμένη με τη γέννηση, την αγάπη, τη συμπόνια, την κατανόηση και τη συγχώρεση.

Μητέρα: σύμβολο της δημιουργικής πηγής, της καταγωγής και των συναισθημάτων όπως η μητρική αγάπη, η τρυφερότητα, η ενσυναίσθηση και η φροντίδα.




Η αγάπη μιας Μητέρας για το παιδί της είναι παντοτινή...

Η αγάπη μιας μάνας για το παιδί της δε μοιάζει με τίποτα άλλο στον κόσμο. Δε γνωρίζει κανένα νόμο, κανένα οίκτο, τολμά τα πάντα και καταπλακώνει ανελέητα κάθε εμπόδιο που θα σταθεί στο δρόμο της. 
Agatha Christie

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου